A A A Normal Lo-Fi 6 stjerner
Preikestolen   PerlyBerge
Du er her: Framsida

Farevarsel på oransj nivå - vind

Fylkesmannen og MET melder:

"Fredag ettermiddag og kveld er det ventet kraftige vindkast i Rogaland og østafjells, lokalt opp mot 30-40 meter i sekundet. De sterkeste vindkastene ventes nær kysten og i fjellet. Natt til lørdag vil det også bli kraftige vindkast i innlandet. Det er sendt ut et farevarsel på oransje nivå (det nest høyeste aktsomhetsnivået).

Fredag beveger et lavtrykk seg inn i den sørlige delene av Nordsjøen med retning nordøstover. Det er fortsatt stor usikkerhet i hvilken bane lavtrykket tar videre. De siste prognosene indikerer sterke vindkast i Rogaland, på Sørlandet, i Telemark og på Østlandet.

Vinden vil først blåse fra en sørvestlig retning og påvirker da kysten og fjellet mest. Natt til lørdag dreier vinden mest sannsynlig mot nordvest, og man kan få kraftige vindkast også i innlandet."

Vår kommentar:  Nivået på vindkastene er orkan styrke (orkan fra 32 m/s). Vindkast i denne styrken har stort skadepotensiale. Gjenstander med store vindfang kan blåse over ende. Broer kan stenges, og det er fare for skade på bygninger og infrastruktur. Sterk vind kan føre til kansellerte avganger med båt, fly og annen transport. Det anbefales å feste løse gjenstander og å unngå å oppholde seg utendørs når vinden er på det sterkeste.

Tips ein ven Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS Innlogging intranett