A A A Normal Lo-Fi 6 stjerner
Preikestolen   PerlyBerge
Du er her: Framsida

Oppdatering farlig vær - oransj varsel vind, gult flomvarsel, gult jordskredvarsel.

DSB og Meterologisk institutt har vurdert farevarsel på rødt nivå, men opprettholder oransj nivå for Rogaland og Agder. Vær obs på å sikre løse gjenstander på din eiendom og i nærområdet.

Oppdatering fra Fylkesmannen:

Det presiseres likevel at Rogaland og Agderfylkene får sterkere vind enn tidligere varslet. Vinden er opp mot det som betegnes som ekstremt. (Østlandet får ikke sterkere vind, men har lavere grense for å bli kategorisert som ekstremvær) 

Det forventes lokalt kraftige vindkast opp mot 45 m/sek Vindkastene avtar ut over natten.

Den sterkes vinden kommer først sør i fylket. Allerede i 14 tida vil det være svært sterk sørlig vind inn mot  kysten sør for Obrestad. Dette er en utfordrende vindretning .Vinden dreier etter hvert vestlig  Det ser ut til at vinden roer seg en stund mens lavtrykket passerer og kommer tilbake med den sterkeste vinden fra nordvest senere på ettermiddag og kveld. I kveld vil vinden være  da være sterk i hele fylket på steder som er utsatt for vindretninger fra nord-vest

Det regner også godt i Rogaland. Det er utstedt varsel på gult nivå for både flom og jordskredfare. Dette er ikke uvanlig og laveste nivå. Vi ber dere likevel være oppmerksomme på at kombinasjonen av disse værforholdene kan øke risiko for oppstuvning av vann i elveoser og jordskred.

Tips ein ven Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS Innlogging intranett