A A A Normal Lo-Fi 6 stjerner
Preikestolen © Perly Berge
Du er her: Framsida

Sykle til jobben er gratis for alle i Forsand kommune!

19. april startet den tradisjonsrike Sykle til jobben-aksjonen, som i 2018 arrangeres for 45. gang. ”Vi i Forsand kommune satser på folkehelse og en aktiv tilværelse.

Derfor velger vi i år å dekke deltakelsen i Sykle til jobben-aksjonen for alle våre innbyggere. Sammen skal vi få enda flere ut på sykkel og jobbe for en sprekere kommune/et sprekere fylke”, forteller Folkehelsekoordinator i Forsand kommune.

A4_Turbo-Turid_preview

Sandnes kommune inviterer alle i Forsand til å være med pådenne aksjonen.

Vi ønsker å bidra til at enda flere velger sykkel som en naturlig del av sine hverdagsreiser og det å bruke sykkel på flere av de korte reisene utgjør en stor forskjell for helsa, miljøet og ikke minst  humøret, forteller Lotte Frost i Sykle til jobben. Derfor ser vi frem til å jobbe sammen med Forsand kommune om å få enda flere i aktivitet og  I Sykle til jobben er alle stjerner, og derfor kan all aktivitet kan registreres i tillegg til den aktive reiseveien. Og alle kan være med. Du kan svømme, gå, spille fotball, være på yoga, hva du vil! I kampanjen belønnes all aktivitet og vi heier deg frem mot dine mål.

Sykle til jobben-aksjonen er en årlig aktivitetskonkurranse i regi Norges Bedriftsidrettsforbund. Aksjonen 2018 starter 19. april og avsluttes 17. juni.

Meld deg på aksjonen via sykletiljobben.no

Aksjonen varer fra 19.april til 17.juni. Deltakerne får tilgang til egen treningsdagbok på www.sykletiljobben.no med en gang de melder seg på og her loggføres all aktivitet. Les mer om Sykle til jobben-aksjonen på sykletiljobben.no og meld deg på - https://www.sykletiljobben.no/p/8748/meld-deg-pa!-

Du som bor eller jobber i Forsand melder deg på med postnummer 4110.

Stor helsegevinst i å sykle til jobben

Det er enorme helsegevinster ved å sykle til og fra jobb. En studie som ble avsluttet i 2017 blant 250.000 briter over 5 år viser at risikoen for kreft og hjertesykdommer nesten halveres ”At aktiv reisevei er sunt, er noe vi alltid har visst, men tallene fra denne studien er fantastiske. Det er utrolig gledelig”, sier Lotte Frost fra Sykle til jobben-aksjonen i Norges Bedriftsidrettsforbund.

 

Kontaktperson: Lotte Frost, prosjektleder Sykle til jobben. Stine Aasberg Neverdahl: san@forsand.kommune.no , 51700000

Lotte.frost@bedriftsidretten.no, tlf. 950 76 232

 

BAKGRUNN

 

Om aksjonen

Sykle til jobben-aksjonen er en årlig aksjon for å få flere i fysisk aktivitet med fokus på å ta reiseveien i bruk. I 2018 gjennomføres aksjonen for 45. gang. Aksjonen er et sentralt virkemiddel for å doble andel reiser på sykkel innen 2020, i henhold til Nasjonal transportplan. Sykkel og gange som transportmiddel er også viktig i folkehelsearbeidet. 

 

Resultater 2017

  • 40.749 deltakere (en vekst på 15% sammenlignet med 2016)

  • 9.984.186 kilometer

  • 1.547.145 registrerte økter

  • Totalt 83.956.080 minutter

  • 1971 bedrifter og 7.403 lag

  

I Rogaland fylke var det 2.377 påmeldte deltakere, en vekst på 104% sammenlignet med 2016.

 

Deltakerne i 2017 ble mer aktive og mer motiverte til å være i aktivitet:  

  • 80 % av de inaktive opplevde at aksjonen bidro til å komme i gang med fysisk aktivitet  

  • 49 % hevdet at kampanjen bidro til at de syklet mer

  • 48 % hevdet at aksjonen bidro til at bilen ble stående

  • 88 % ønsker å delta i 2018  

Kilde: Sykle til jobben deltakerundersøkelse 2017, 10.448  respondenter.  

Loggfør mest mulig bevegelse!

Man deltar i konkurransen ved å registrere all sin fysiske aktivitet på sykletiljobben.no. Man kan enkelt registrere sykkelturer, gåturer, styrketrening, joggetur, spinning, fotball og all annen aktivitet. Det er enkelt å registrere via nettsiden, nettsiden på mobil eller ved å benytte app’ene Endomondo, Strava og egenutviklet Sykle til jobben app i tillegg til Polar.

 

Tips ein ven Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS Innlogging intranett