A A A Normal Lo-Fi 6 stjerner
Preikestolen © Perly Berge
Du er her: Framsida

Varsel om ekstremvær - Vidar

Torsdag er det venta ekstremt høg vannstand. Samanlikna med rekordåret 1994 er varslet berre 6 cm lågere. Det er viktig å gjer nødvendige tiltak for å unngå skader på naust, båter, brygger og anna. Sjå heile varselet her.

MET har i dag sendt ut følgende melding:
Varsel om ekstreme værforhold under ekstremværet ` Vidar ` gjelder for:
Torsdag er det ventet ekstremt høy vannstand ved flo om formiddagen. Vannstanden er ventet å være 70-85 cm over verdiene oppgitt i tidevannstabellen. Estimert returverdi for denne vannstanden er rundt 20 år.

Fylkesmannens vurdering:
Ved målestasjonen i Stavanger er det varslet en vannstand på ca 174 cm over sjøkart 0  ca.kl. 1000. Dette er 8 cm under høyeste registrerte vannstand som ble observert 8. desember 1994. og 7 cm over situasjonen i januar 2007 da vannstanden ble målt til 167. Erfaringsmessig er dette en vannstand som kan påføre bygg og infrastruktur. 

Skadepotensialet er også avhengig av vindstyrke, vindretning og bølger. Varslet for i morgen viser sterk kuling-liten storm fra vest-nordvest på det tidspunktet vannet er ventet å stå på det høyeste. På utsatte steder langs kysten viser varselet nå at bølger opp mot 6-8  meter.
Fylkesmannen har vært i kontakt med Værvarslinga på Vestlandet som opplyser at det er liten usikkerhet knyttet til vannstandsvarselet i Stavanger.

Tips ein ven Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS Innlogging intranett